Aankomende cursussen

Wwft en nieuw gedragsrecht

woensdag 12 december 2018

Docent:
mevrouw mr. S.A.A. Hendrickx en de heer mr. B.D.W. Martens
Locatie:
Zaamen
Nieuwe Gracht 3, 2011 NB, Haarlem

P/O 4 juridische punten

Studiepunt zal op woensdagmiddag 12 december 2018 de cursus “Wwft en nieuw gedragsrecht” organiseren.

De Wwft 2018 is eindelijk een feit. Bas Martens, advocaat en partner bij Delissen Martens te Den Haag en oud deken en Suzanne Hendrickx, advocaat en stafjurist bij de Haagse Orde en lid van het Kenniscentrum Wwft  geven hier al geruime tijd cursus over. Zij maken tijdens de cursus de wet behapbaar en toepasbaar in de praktijk, mede aan de hand van praktijkvoorbeelden en casusvragen.

Tijdens deze cursus zullen onder meer worden behandeld:

  • het systeem van de wet (zoals Wwft-plichtig of niet, de grenzen van het eerste gesprek, het cliëntonderzoek – identificatie en verificatie-, UBO, PEP- en het melden van ongebruikelijke  transacties versus geheimhoudingsplicht)
  • Wwft 2018, de implementatie van de Vierde anti-witwasrichtlijn alsmede informatie over de 5e en 6e anti-witwasrichtlijn
  • de vorderingen met betrekking tot het UBO-register
  • toezicht door de deken
  • strafrechtelijke risico’s

U heeft als advocaat bovendien te maken met nieuwe gedragsregels. Om ervoor te zorgen dat u niet ongewild in strijd met deze regels handelt, zullen Bas Martens en Suzanne Hendrickx u tijdens het tweede deel van deze cursus informeren over de veranderingen in de gedragsregels, waarbij tevens de meest recente tuchtrechtelijke jurisprudentie aan bod zal komen.

Datum en tijdstip: woensdag 12 december 2018, aanvang 13.00 uur tot + 17.30 uur. Ontvangst vanaf 12.30 uur met een broodje.

Cursuskosten:  € 200,–

Inschrijving en betaalgegevens

Helaas kunt u zich voor deze cursus niet meer inschrijven.