Aankomende cursussen

Lustrum Maastricht: "Actualiteiten en tips & tricks strafrecht" i.c.m. "Gedragsrecht"

donderdag 31 oktober 2019

Docent:
de heer mr. J. Vlug, de heer mr. A.J. Louter en mevrouw mr. L. Rammeloo
Locatie:
Designhotel Maastricht
Stationsstraat 40, 6221 BR, Maastricht

P/O 7 juridische punten

Op donderdagmiddag 31 oktober en vrijdagochtend 1 november 2019 zal het Studiepunt Lustrum Maastricht plaatsvinden.

Donderdagmiddag zal de cursus “Actualiteiten en tips & tricks strafrecht” worden verzorgd door mr. J. (Jan) Vlug, advocaat in Deventer, lid van de NVSA, portefeuillehouder strafrecht raad van de orde Overijssel, (gast-)docent bij SSR, Woltring Cursus en OSR.

Tijdens deze cursus zullen voornamelijk actualiteiten en lagere rechtspraak aan de orde komen. Geen ingewikkelde juridische betogen, maar direct toepasbare tips en uitspraken voor de dagelijkse strafpraktijk.

Vrijdagochtend zal door mr. A.J. (Arnout) Louter en mr. L.(Leonie) Rammeloo de cursus “Gedragsrecht” worden gedoceerd.

Worden uw cliënten steeds gejat of ronselt u zelf wel succesvol? Waarom is een gegronde klacht zo duur? En hoe komt het eigenlijk dat de deken altijd u moet hebben? Wanneer is een ongezouten mening ‘onnodig grievend’?  Waarom op instructies van uw cliënt wachten en die bevestigen; u weet toch zelf wat het beste is voor uw cliënt?

Leonie Rammeloo en Arnout Louter verzorgen al vele jaren in Woudschoten het introductieblok voor de beroepsopleiding. Daarnaast zijn zij trainer voor de vakken vaardigheden en beroepsattitude en beroepsethiek. Leonie voert als advocaat praktijk in Amsterdam op het gebied van beroepsaansprakelijkheid. Arnout is na een loopbaan in de advocatuur overgestapt naar de rechterlijke macht en werkt momenteel als kantonrechter in Enschede. Beiden zijn lid van het Hof van Discipline.

Doel van de workshop/training is het opfrissen van kennis van het gedragsrecht, bijpraten over de laatste ontwikkelingen, uitwisselen van ideeën en ervaringen op het gebied van het tuchtrecht en het bespreken van dilemma’s.

Aanvang van het programma zal zijn op 31 oktober om ong. 13.30 uur in het Design Hotel (Stationsstraat 40) in Maastricht. U wordt ontvangen met een broodje, waarna de cursus van mr. Vlug zal starten. Aansluitend aan het middagprogramma zal worden geborreld en gedineerd in het hotel. U overnacht in een comfortabele hotelkamer. Vrijdagochtend 1 november wordt na het ontbijt om ong. 9.00 uur het cursusprogramma vervolgd. Afgesloten wordt rond de klok van 13.15 uur met een broodje.

Kosten: € 350,–

Inschrijving en betaalgegevens

Helaas kunt u zich voor deze cursus niet meer inschrijven.